Change the voice.



1. I love my studies.
Ans. My studies are loved by me. 

2. Earth loves us.
Ans. We are loved by Earth.

3. Mom loves me.
Ans. I am loved by Mom.

4. The cat kills the rat.
Ans. The rat is killed by the cat.

5. The cat kill the rats.
Ans. The rats are killed by the cat.

6. The cats kill the rat.
Ans. The rat is killed by the cats.

7. I write a letter.
Ans. A letter is written by me.

8. I write those letters.
Ans. Those letters are written by me.

9. He broke the glass.
Ans. The glass was broken by him.

10. He breaks the glass.
Ans. The glass is broken by him.

11. The C.M. received the P.M.
Ans. The P.M. was received by the C.M.

12. The peon delivered the letters.
Ans. The letters were delivered by the peon.

13. I closed the door.
Ans. The door was closed by me.

14. Raji wrote a letter.
Ans. A letter was written by Raji.

15. He will finish the work.
Ans. The work will be finished by him.

16. He will finish the work.
Ans. The work will be finished by him.

17. People will forget it.
Ans. It will be forgotten by people.

18. I shall invite you.
Ans. You will be invited by me.

19. The police will catch me.
Ans. I shall be caught by the police.

20. They will send me.
Ans. I shall be sent by them.

21. They have eaten the fruits.
Ans. The fruits have been eaten by them.

22. They have opened the window.
Ans. The window has been opened by me.

23. He has driven those cars.
Ans. Those cars have been driven by him.

24. I had written a letter.
Ans. A letter had been written by me.

25. She had painted a picture.
Ans. A picture had been painted by her.

26. He had cut those trees.
Ans. Those trees had been cut by him.

27. The teacher had taught the lesson.
Ans. The lesson had been taught by the teacher.

28. The teacher had taught the lessons.
Ans. The lessons had been taught by the teacher.

29. The teacher will have taught the lesson.
Ans. The lesson will have been taught by the teacher.

30. Vijay will have finished the task.
Ans. The task will have been finished by Vijay.

31. My friend will have bought a gift.
Ans. A gift will have been bought a gift.

32. I shall have written a letter.
Ans. A letter will have been written by me.

33. I am watching you.
Ans. You are being watched by me.

34. The Raman is building the wall.
Ans. The wall is being built by the Raman.

35. The teacher is teaching a new lesson.
Ans. A new lesson is being taught by the teacher.

36. My mother is cutting an apple.
Ans. Apples are being cut by my mother.

37. My mother is cutting apples.
Ans. Apples are being cut by my mother.

38. The gardener was cutting grass.
Ans. Grass was being cut by the gardener.

39. The rain had divided Mumbai into two.
Ans. Mumbai had been divided into two by the rain.

40. He was elected vice – president of the student council.
Ans. They elected him the vice – president of the student council.

41.  He was seized with feeling of inadequacy.
Ans. Feeling of inadequacy seized him.

42. We feel renewed faith in the infinite possibilities of all people. (Begin the sentence with “Renewed faith………”).
Ans. Renewed faith in the infinite possibilities of all people is felt by us.

43. We were designing the first Macintosh computer. (Rewrite the sentence beginning with “The first ……”)
Ans. The firs Macintosh computer was being designed by us.

44. Cast aside your thoughts. (Change the voice)
Ans. Let your thoughts be cast aside.

45.  You are consoling me.
Ans. I am being consoled by you.

46. We were told to fold it neatly.
Ans. He told us to fold it neatly.

47. Father taught us a simple lesson


Ans. A simple lesson was taught to us by father.