Rhetorical (Interrogative)type questions.


1.       Your time is limited. (frame a Rhetorical questions)
Ans. Isn’t Your time limited?
2.       You have been humble and sweet in all your deeds.
Ans. Haven’t you been humble and sweet in all your deeds?
3.       Ambition beyond existence is the essential purpose of our being.
Ans. Isn’t ambition beyond existence the essential purpose of our being?
4.       Today, the rains fall on empty streets.
Ans. Today, don’t the rains fall on empty streets?
5.       They aren’t free from social conditioning.
Ans. Are they free from social conditioning?
6.       We became part of a larger reality.
And. Didn’t we become a part of a larger reality?
7.       Imagination is everything.
Ans. Isn’t imagination everything?
8.       It’s not strange that my children refuse to believe that their grandfather and laughter were even strangers?
Ans. Is strange that my children refuse to believe that their grandfather and laughter were even strangers?
9.       A child is inherently curious about the world.
Ans. Isn’t child inherently curious about the world?
10.    This pre-drawn massacre is a regular feature.
Ans. Isn’t this pre – drawn massacre a regular feature.
11.    Happiness can’t be bought with cash?
Ans. Can happiness be bought with cash?
12.    This is an extreme case of intellectual subversion.
Ans. Isn’t this extreme case of intellectual subversion.