Change the voice.


IX. Change the voice.
1. I love
Ans. I am loved.

2. I warn.
Ans. I am warned.

3. He calls.
Ans. He is called.

4. She permits.
Ans. She is permitted.

5. They call.
Ans. They are called.

6. I write.
Ans. I am written.

7. We help.
Ans. We are helped.

8. They ask.
Ans. They are asked.

9. Raja loves Raji.
Ans. Raji is loved by Raja.

10. Vijay loves us.
Ans. We are loved by Vijay.

11. Surya loves me.
Ans. I am loved by Surya.

12. The cat kills the rat.
Ans. The rat is killed by the cat.

13. The cats kill the rat.
Ans. The rats are killed by the cat.

14. The cats kill the rat.
Ans. The rat is killed by the cats.

15. I write a letter.
Ans. A letter is written by me.

16. I write those letters.
Ans. Those letters are written by me.

17. He broke the glass.
Ans. The glass was broken by him.

18. He breaks the glass.
Ans. The glass is broken by him.

19. The C.M. received the P.M.
Ans. The P.M. was received by the C.M.

20. The peon delivered the letters.
Ans. The letters were delivered by the peon.

21. I closed the door.
Ans. The door was closed by me.

22. Raji wrote a letter.
Ans. A letter was written by Raji.

23. He will finish the work.
Ans. The work will be finished by him.

24. He will finish the work.
Ans. The work will be finished by him.

25. People will forget it.
Ans. It will be forgotten by people.

26. I shall invite you.
Ans. You will be invited by me.

27. The police will catch me.
Ans. I shall be caught by the police.

28. They will send me.
Ans. I shall be sent by them.

29. They have eaten the fruits.
Ans. The fruits have been eaten by them.

30. They have opened the window.
Ans. The window has been opened by me.

31. He has driven those cars.
Ans. Those cars have been driven by him.

32. I had written a letter.
Ans. A letter had been written by me.

33. She had painted a picture.
Ans. A picture had been painted by her.

34. He had cut those trees.
Ans. Those trees had been cut by him.

35. The teacher had taught the lesson.
Ans. The lesson had been taught by the teacher.

36. The teacher had taught the lessons.
Ans. The lessons had been taught by the teacher.

37. The teacher will have taught the lesson.
Ans. The lesson will have been taught by the teacher.

38. Vijay will have finished the task.
Ans. The task will have been finished by Vijay.

39. My friend will have bought a gift.
Ans. A gift will have been bought a gift.

40. I shall have written a letter.
Ans. A letter will have been written by me.

41. I am watching you.
Ans. You are being watched by me.
42. The Raman is building the wall.
Ans. The wall is being built by the Raman.

43. The teacher is teaching a new lesson.
Ans. A new lesson is being taught by the teacher.

44. My mother is cutting an apple.
Ans. Apples are being cut by my mother.

45. My mother is cutting apples.
Ans. Apples are being cut by my mother.

47. The gardener was cutting grass.
Ans. Grass was being cut by the gardener.

48. The rain had divided Mumbai into two.
Ans. Mumbai had been divided into two by the rain. 

No comments:

PDF FILE TO YOUR EMAIL IMMEDIATELY PURCHASE NOTES & PAPER SOLUTION. @ Rs. 50/- each (GST extra)

HINDI ENTIRE PAPER SOLUTION

MARATHI PAPER SOLUTION

SSC MATHS I PAPER SOLUTION

SSC MATHS II PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE I PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE II PAPER SOLUTION

SSC ENGLISH PAPER SOLUTION

SSC & HSC ENGLISH WRITING SKILL

HSC ACCOUNTS NOTES

HSC OCM NOTES

HSC ECONOMICS NOTES

HSC SECRETARIAL PRACTICE NOTES

2019 Board Paper Solution

HSC ENGLISH SET A 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET B 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET C 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET D 2019 21st February, 2019

SECRETARIAL PRACTICE (S.P) 2019 25th February, 2019

HSC XII PHYSICS 2019 25th February, 2019

CHEMISTRY XII HSC SOLUTION 27th, February, 2019

OCM PAPER SOLUTION 2019 27th, February, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION COMMERCE, 2nd March, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION SCIENCE 2nd, March, 2019

SSC ENGLISH STD 10 5TH MARCH, 2019.

HSC XII ACCOUNTS 2019 6th March, 2019

HSC XII BIOLOGY 2019 6TH March, 2019

HSC XII ECONOMICS 9Th March 2019

SSC Maths I March 2019 Solution 10th Standard11th, March, 2019

SSC MATHS II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD.13th March, 2019

SSC SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 15th March, 2019.

SSC SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 18th March, 2019.

SSC SOCIAL SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION20th March, 2019

SSC SOCIAL SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION, 22nd March, 2019

XII CBSE - BOARD - MARCH - 2019 ENGLISH - QP + SOLUTIONS, 2nd March, 2019


BUY FROM PLAY STORE

DOWNLOAD OUR APP


HOW TO PURCHASE OUR NOTES?



S.P. Important Questions For Board Exam 2020


O.C.M. Important Questions for Board Exam. 2020


Economics Important Questions for Board Exam 2020


Chemistry Important Question Bank for board exam 2020


Physics – Section I- Important Question Bank for Maharashtra Board HSC Examination


Physics – Section II – Science- Important Question Bank for Maharashtra Board HSC 2020 Examination


MUST REMEMBER THINGS on the day of Exam


Are you prepared? for English Grammar in Board Exam.


Paper Presentation In Board Exam


How to Score Good Marks in SSC Board Exams


Tips To Score More Than 90% Marks In 12th Board Exam


How to write English exams?


How to prepare for board exam when less time is left


How to memorise what you learn for board exam


No. 1 Simple Hack, you can try out, in preparing for Board Exam

How to Study for CBSE Class 10 Board Exams Subject Wise Tips?

JEE Main 2020 Registration Process – Exam Pattern & Important Dates

NEET UG 2020 Registration Process Exam Pattern & Important Dates

How can One Prepare for two Competitive Exams at the same time?

8 Proven Tips to Handle Anxiety before Exams!