USE ABLE TO UNABLE TO (ENGLISH GRAMMAR)


I. Use able to / unable to

Can = Present Tense
Could = Past Tense

1. I can play. (Use able to)
Ans. I am able to play.

2. I could play (Use able to)
Ans. I was able to play.

3. He could tell me. (Use able to)
Ans. He was able to tell me.

4. They could tell me. (Use able to)
Ans. They were able to tell me.

5. She can work. (Use able to)
Ans. She is able to work.

6. I can write a letter.
Ans. I am able to write a letter.

7. She could eat a mango.
Ans. She was able to eat a mango.

8. She could not eat sandwich.
Ans. She was unable to eat sandwich.

9. I cannot dance.
Ans. I am unable to dance.

10. I cannot write an essay.
Ans. I am unable to write an essay.