Gerund and infinitive


1.       The sky poured turbulent waters on Mumbai to transform lanes and streets into rivers.
(Rewrite using gerund form of the underlined word)
Ans. The sky poured turbulent waters on Mumbai, transforming lanes and streets into rivers.
2.       Making omelettes and rolling out chappatis became my special duties.
Ans. To make omelettes and to roll out chappatis became my special duties.
3.       I got caught each time I tried arguing.
Ans. I got caught each time I tried to argue.
5.       Besides, in India there are always other people to do al that for you.
Ans. Besides, in India there are always other people doing all that for you.
6.       Finally, we tried to combine forces.
Ans. Finally, we tried combining forces.
7.       Looking for groceries was another matter.
Ans. To look for groceries was another matter.
8.       My parents preferred to patronize just on store.
Ans. My parents preferred patronizing just one store.
9.       Public may take some time to apprehend that it is being cheated.
Ans. Public may take some time apprehending that it is being cheated.