Rewrite using unless/ but for / if …… not, as required.


Rewrite using unless/ but for / if …… not, as required.
1.      You will never know unless you try. (Rewrite using ‘if ..... not’)
Ans.  If you do not try, you will never know.
2.      I would never have been what I am today, if my uncle hadn’t helped me.
Ans. But for my uncle’s help, I would never have been that I am today.
3.      But for his parent’s Ravi would have give up.
Ans. If it wasn’t for Ravi’s parents, Ravi would have given up.
4.      Unless you have the hall ticket, you won’t be allowed to appear for the exam.
Ans. If you do not have the hall ticket, you won’t be allowed to appear for the exam.
5.      You need a driving license to drive on the highway.
Ans. Unless you have a driving license, you cannot drive on the highway.
6.      Don’t take these medicines unless the doctor advises.
Ans. Don’t take these medicines, if the doctor does not advise.
7.      If you don’t know about electric current, don’t touch it.
Ans. Unless you know about electric current, don’t touch it.
8.      If you don’t pass your SSC exam, you cannot get admission in any junior colleges.
Ans. Unless you pass your SSC exam, you cannot get admission to Junior Colleges.
9.      If the government hadn’t helped, the farmers would have lost their crops.
Ans. But for the help of the government, the farmers would have lost their crops.
10.  But for my teachers, I would never have scored this much.
Ans. If it wasn’t for my teachers, I would never have scored this much.
11.  Do you have a proper training? Only then you can go for mountaineering in the Himalayas.
Ans. Unless you have proper training, you cannot go for mountaineering in the Himalayas. 

No comments:

PDF FILE TO YOUR EMAIL IMMEDIATELY PURCHASE NOTES & PAPER SOLUTION. @ Rs. 50/- each (GST extra)

HINDI ENTIRE PAPER SOLUTION

MARATHI PAPER SOLUTION

SSC MATHS I PAPER SOLUTION

SSC MATHS II PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE I PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE II PAPER SOLUTION

SSC ENGLISH PAPER SOLUTION

SSC & HSC ENGLISH WRITING SKILL

HSC ACCOUNTS NOTES

HSC OCM NOTES

HSC ECONOMICS NOTES

HSC SECRETARIAL PRACTICE NOTES

2019 Board Paper Solution

HSC ENGLISH SET A 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET B 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET C 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET D 2019 21st February, 2019

SECRETARIAL PRACTICE (S.P) 2019 25th February, 2019

HSC XII PHYSICS 2019 25th February, 2019

CHEMISTRY XII HSC SOLUTION 27th, February, 2019

OCM PAPER SOLUTION 2019 27th, February, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION COMMERCE, 2nd March, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION SCIENCE 2nd, March, 2019

SSC ENGLISH STD 10 5TH MARCH, 2019.

HSC XII ACCOUNTS 2019 6th March, 2019

HSC XII BIOLOGY 2019 6TH March, 2019

HSC XII ECONOMICS 9Th March 2019

SSC Maths I March 2019 Solution 10th Standard11th, March, 2019

SSC MATHS II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD.13th March, 2019

SSC SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 15th March, 2019.

SSC SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 18th March, 2019.

SSC SOCIAL SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION20th March, 2019

SSC SOCIAL SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION, 22nd March, 2019

XII CBSE - BOARD - MARCH - 2019 ENGLISH - QP + SOLUTIONS, 2nd March, 2019


BUY FROM PLAY STORE

DOWNLOAD OUR APP


HOW TO PURCHASE OUR NOTES?



S.P. Important Questions For Board Exam 2020


O.C.M. Important Questions for Board Exam. 2020


Economics Important Questions for Board Exam 2020


Chemistry Important Question Bank for board exam 2020


Physics – Section I- Important Question Bank for Maharashtra Board HSC Examination


Physics – Section II – Science- Important Question Bank for Maharashtra Board HSC 2020 Examination


MUST REMEMBER THINGS on the day of Exam


Are you prepared? for English Grammar in Board Exam.


Paper Presentation In Board Exam


How to Score Good Marks in SSC Board Exams


Tips To Score More Than 90% Marks In 12th Board Exam


How to write English exams?


How to prepare for board exam when less time is left


How to memorise what you learn for board exam


No. 1 Simple Hack, you can try out, in preparing for Board Exam

How to Study for CBSE Class 10 Board Exams Subject Wise Tips?

JEE Main 2020 Registration Process – Exam Pattern & Important Dates

NEET UG 2020 Registration Process Exam Pattern & Important Dates

How can One Prepare for two Competitive Exams at the same time?

8 Proven Tips to Handle Anxiety before Exams!