Wh type questions.

1.       We lived downstairs of the hospital.
Ans. Where did we live?

2.       He announced that he was going to be a doctor.
Ans. What did he announce?

3.      He catches the bus.
Ans. What does he catch?

4.       Nature heard the conversation.
Ans. What did Nature hear?

5.       The queen of violets saw by her side ­the converted violet.
Ans. Whom did the queen of violets see by her side?

6.       The morning routine started with tea.
Ans. How did the morning routine start?

7.       I didn’t mind vegetable shopping.
Ans. What did I not mind?

8.       The final indicator of a country’s independence is the way its children live.
Ans. What is the final indicator of a country’s independence?

9.       He launched an independent partnership.
Ans. What did he launch?

10.    The rain water rises the water table in the sand.
Ans. What does the rain water rise in the sand?

11.    The monsoon starts in June.
Ans. When does the monsoon start?

12.    We reached America.
Ans. Where did we reach?

13.    Dimple breaks the glass.
Ans. Who does break the glass?

14.    20 billion messages are sent every month worldwide.

Ans. How many messages are sent every month worldwide?